«

»

Αυγ 13

Το παγωτό που… δε λιώνει

Οι Ιάπωνες αποφάσισαν να αχοληθούν και με τα παγωτά

Ιάπωνες επιστήμονες κατάφεραν να βρουν τρόπο, με τον οποίο διατηρούν το σχήμα του παγωτού σταθερό, ώστε να μη λιώνει εύκολα.

Παγωτό που δε λιώνει από τη ζέστη έφτιαξαν Ιάπωνες από το πανεπιστήμιο Kanazawa, το οποίο διατηρεί το σχήμα του για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ένας Ιάπωνας σεφ ζήτησε να χρησιμοποιήσει τις φράουλες που καλλιεργούνται στην περιοχή, η οποία γνώρισε μεγάλες επιπτώσεις μετά από το σεισμό και το τσουνάμι του 2011 και δεν έχουν κανονικό σχήμα. Για αυτό δεν τις αγοράζουν οι καταναλωτές.

Εν συνεχεία, ανακάλυψε τυχαία πως έχουν την ιδιότητα να κάνουν πιο στέρεη την κρέμα. Οι επιστήμονες που εξέτασαν το φαινόμενο αυτό, διαπίστωσαν πως για αυτό ευθύνεται η πολυφαινόλη, μία ένωση που υπάρχει στις φράουλες.

Το συγκεκριμένο εκχύλισμα καθυστερεί το διαχωρισμό του νερού με το έλαιο. Όταν δοκίμασαν να εισάγουν το εκχύλισμα σε παγωτό, ανακάλυψαν πως καθυστερεί η τήξη του και το παγωτό διατηρείται σε στέρεη μορφή για μεγάλο χρονικό διάστημα.